Náraz do pilíře mostu nepřežila 25letá spolujezdkyně.

Náraz do pilíře mostu nepřežila 25letá spolujezdkyně. | foto: Policie ČR

Řidič prorazil svodidla a vletěl do pilíře mostu. Spolujezdkyně zemřela

  • 16
Tragickou nehodou nedaleko Českých Budějovic skončila neděle na jihočeských silnicích. Řidič jedoucí od Kamenného Újezdu směrem ke krajskému městu vyjel u Boršova mimo vozovku a narazil nejprve do svodidel a pak do pilíře mostu. Nehodu nepřežila jeho pětadvacetiletá spolujezdkyně.

Nehoda se stala po půl jedenácté v noci na hlavním silničním tahu z Českého Krumlova do Budějovic.

„Řidič ve věku 29 let s vozidlem značky Peugeot 207 se pravděpodobně plně nevěnoval řízení, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do ocelového svodidla a betonového pilíře mostu,“ popsal jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Náraz vozidlo odrazil do protisměru. Nehoda se stala osudnou mladé spolujezdkyni, která podlehla velmi těžkým zraněním. Řidič se zranil lehce. Přesné příčiny nehody policisté dál vyšetřují, na místě například nebyla brzdná dráha, ale muž jel zřejmě velmi rychle.

Při nehodě řidič peugeotu s autem ještě vytrhl svodidlo, do kterého vzápětí narazila dvacetiletá řidička s vozem Alfa Romeo, která jela ve stejném směru. Ona ani její spolucestující nebyli zraněni.

Silnici policisté zcela uzavřeli až do časných ranních hodin a odkláněli provoz přes Boršov nad Vltavou a Včelnou.

Od počátku roku zahynulo na jihočeských silnicích už 59 lidí. O víkendu se stala tragická nehoda i na Táborsku, kde sedmačtyřicetiletá žena nezvládla v mlze výjezd ze zatáčky a narazila do stromu (více čtěte zde).