Diskuze

Soud snížil trest matce za vyhození syna z okna na českobudějovickém sídlišti

Odvolací Vrchní soud v Praze snížil trest matce za vraždu jednadvacetiměsíčního syna. Původně jí Krajský soud v Českých Budějovicích před dvěma měsíci uložil 17,5 roku vězení, nyní dostala 16 let. Žena (28 let) dítě v listopadu 2018 vyhodila ze čtvrtého patra paneláku na českobudějovickém sídlišti Šumava a potom skočila za ním.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Někdy mám pochybnosti o průběhu skutku, ale tady se mi zdá být velmi jasný. Je evidentní, že nechtěla ublížit jen dítěti, když skočila za ním, chtěla skončit se vším, s celým svým životem, psychicky neunesla mateřství a svůj život. Psychiatrické a psychologické posudky dokázaly jen, že neměla sníženou příčetnost, věděla, co dělá. Asi budu osočen z necitlivosti, ale myslím, že smyslem trestu (lidské spravedlnosti a práva) je také zabránit recidivě zločinu. Kriminál pro ni smysl má, i když nevím na jak dlouho, potřebuje dost času a výraznou změnu prostředí, aby se srovnala s realitou. Náš právní řád to pravděpodobně neumožňuje, ale domnívám se, že by ji měli sterilizovat především pro její vlastní bezpečí a rovnováhu. O adopci asi nemá význam psát, myslím, že by jí žádná komise dítě nesvěřila. Největší trest si ovšem udělila sama tím, že vědomě zabila své dítě (i když se to snaží všemožně psychicky vytěsnit, aby se nezbláznila). Asi nikdo z nás by nechtěl být v její kůži.

2 0
možnosti
Foto

Násilné sterilizace žen v Evropě prováděl naposledy jistý doktor Mengele, takže ne, náš právní řád to neumožňuje. Ale v ostatním s vámi souhlasím.

0 1
možnosti
MP

Snížení trestu je pro mne nepochopitelné, ona zabila, zabila své malé dítě, které ji bezmezně věřilo.

Jsem dědeček malého Martínka a v celém případu není žádný otazník, protože "ona" to prokazatelně udělala, byl jsem osobně na místě krátce po skutku. Pokud máte nějaké dotazy, rád je zodpovím, protože chci, aby se nespekulovalo.

1 0
možnosti
Foto

Já má dotaz, jestli mohu, zvažoval váš syn návrh na předběžné opatření podle zákona 262/2013? Proč nebylo díte svěřeno do jeho výlučné péče soudem? Nebo obával se váš syn s tímto případem jít na soud, aby mu syn nebyl soudem odebrán? Co podle vás selhalo kromě matky?

0 0
možnosti

Trochu moc chybějících informací.

Zadlužená máma, která se snažila vydělat, nějak podnikat a uživit dítě a asi uživit i svého přítele.

Přítel, který rodinu nebyl schopný uživit, se staral o dítě.

Potom přítel oznámí, že ho to nebaví a že frčí za hranice.

Máma už nemůže dál, neví, co dřív. Dluhy, práce, podnikání a ještě k tomu dítě.

Přeskočí ji v hlavě a chce to ukončit.

Přítel ještě dostane odškodnění?

0 5
možnosti
JH

;-D Chlap jde na rodičovskou a stará se o dítě = neschopný loser, povaleč co se nechá vyživovat. Ale nejste tady s touhle logikou sám. To jsme to teda dopracovali, v roce 2020.

4 0
možnosti
Foto

Nevidím jediný důvod pro snížení trestu. Ona to dítě nevychovávala, chodila jen na návštěvy, neměla žádnou snahu změnit svůj postoj- prostě kozí farma a k tomu studium, žádná zmínka o dítěti- kromě provzlykané řeči u soudu, že by za něj dala svůj život... Ona prostě nad ránem vzala a DÍTĚ HODILA Z OKNA VE 12. PATŘE!!! Že skočila taky není polehčující okolnost a že je to rozdíl v trestu jen jeden rok, který život nevrátí... Jsem taky otec a obdivuji toho chlapa, já bych se už asi někde houpal...;-€

1 0
možnosti
MK

Taková špína, co zabije vlastní dítě, si zaslouží spíše doživotí. ;-€

1 0
možnosti
MB

Tak on ten partner taky nebyl úplně zlatej. Tím nezmenšuji vinu matky. Nejlepší by bylo kdyby se Ti dva nikdy v životě nepotkali ... https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/vrazda-batole-soud-matka-ceske-budejovice-okno.A200604_551301_budejovice-zpravy_epkub

0 0
možnosti
MB

... ti dva ... Jsem vyveden z míry ...

0 0
možnosti
LV

Nepochopitelne. Mam 3 deti a i kdyz me obcas dohaneji k silenstvi, nedokazu si vubec ani na vterinu predstavit, ze bych jim jakkoliv ublizila.

2 0
možnosti
MP

Presne tak, ja mam dve male deti, 7 a 2,5 roku. Kdyz mne opravdu nastvou, vytocim se a trochu na ne zakricim. Potom vidim ty pohledy a nejakou dobu spekuluji, jestli jsem se zachoval adekvatne, nebo ne. Jakekoliv nasili na detech je pro nas, normalni rodice, nemyslitelne.

2 0
možnosti
OO

O48l64d40a 65O27l11e64š

5. 8. 2020 14:02

Myslím, že sterilizace by zde byla naprosto dostačující. Určitě by se uklidnila.

1 0
možnosti
Foto

Tady nejde o motiv. Je to hysterka u které se střídají výkyvy nálad až do výbuchů. I když je asi inteligentní, nedokáže se ovládat, hysterky občas neví co dělají, prostě to udělají v afektu. Mají důvody leckdy nám nepochopitelné. Tyto ženy jsou řízeny vagínou = (hysterou). Její partner byl na ní citově závislý i když věděl, že se jen hádají... to znamená že ona přes postel muže výborně ovládá.

2 1
možnosti
JU

J31a40n 61U24l35r90i45c96h

5. 8. 2020 15:52

Vagína je pochva, hystera je děloha. :-)

3 0
možnosti
JU

J45a53n 48U15l46r62i66c27h

5. 8. 2020 13:42

Zajímalo by mě, jak vysvětlila, že ležela pod oknem taky. Tvrdí, že si na událost po úrazu již nepamatuje?

Pokud byl v bytě i otec dítěte, je to důkazně problematické. Na základě čeho považuje soud v tom případě za jednoznačně prokázané, že dítě nevyhodil z okna on?

0 0
možnosti
Foto

O tom se ale soud zmínil: na místě nebyly stopy zápasu.

2 0
možnosti