Auta projíždějí zasněženou silnicí poblíž Světlíku na Krumlovsku.

Auta projíždějí zasněženou silnicí poblíž Světlíku na Krumlovsku. | foto: Marek Podhora, MAFRA

Sníh dělá řidičům potíže. Jeden nezvládl auto a skončil v potoce

  • 0
První větší sněhová nadílka způsobila řidičům v Jihočeském kraji problémy. Policisté od pondělního rána do 14. hodin evidovali tři desítky nehod. Další drobné „ťukance“ lidé nehlásili. Naštěstí se obešly bez vážnějších zranění.

V Opařanech na Táborsku vyjela dodávka mimo silnici, kde narazila do stromu. V Netolicích na Prachaticku řidič nezvládl svůj vůz, se kterým vjel do potoka, v Táboře osobní automobil srazil chodce, ten byl lehce zraněn. Také ostatní nehody neměly vážnější následky.

„Jihočeské silnice jsou většinou sjízdné bez velkých omezení a uzavírek. Každopádně je nutné dbát zvýšené opatrnosti,“ upozornil jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Zároveň doplnil, že příčinou většiny nehod je nepřizpůsobení rychlosti vozidla stavu vozovky.

Bouralo se také v centru Českých Budějovic. Konkrétně trolejbus linky 9 zezadu lehce narazil do auta na Žižkově třídě u Senovážného náměstí. „Auto na poslední chvíli zastavilo a řidič trolejbusu už nestihl včas zabrzdit,“ upřesnil mluvčí dopravního podniku Radek Filip s tím, že příčiny nehody dál vyšetřuje policie. Ve voze hromadné dopravy nebyl nikdo zraněn.

Na některých silnicích nižších tříd si musí dát řidiči pozor na ledovku. Platí to především pro komunikace na Jindřichohradecku. Na většině území jižních Čech od rána sněží. Teploty se pohybují od minus pěti až do minus jedenácti stupňů. Večer má podle předpovědi meteorologů sněžení ustávat a oblačnosti bude ubývat. Na horách se mohou místy tvořit sněhové jazyky.