Auto projelo středem kruhového objezdu a po nárazu shořelo. Řidič zemřel

  • 16
Tragická nehoda se stala ve čtvrtek večer v Českých Budějovicích. Auto tam projelo kruhovým objezdem, narazilo do svodidel a porazilo návěstidlo. Pak se dostalo mimo silnici, kde začalo hořet. Řidič, který při střetu zemřel, je z Ostravska.

Nehoda se stala před 22. hodinou na kruhovém objezdu v Okružní ulici, kde havaroval Mercedes Benz S 500. Ten jel ve směru od Lišova velmi vysokou rychlostí.

Řidič před kruhovým objezdem pravděpodobně dostatečně nezpomalil, vyjel vlevo mimo silnici, kde narazil do svodidla a poté do svislé dopravní značky.

„Po trávě pak vozidlo pokračovalo středem kruhového objezdu a na jeho protilehlé straně narazilo do návěstidla. Auto pak bylo vymrštěno do vzduchu, přeletělo přes komunikaci a porazilo sloup veřejného osvětlení. Poté proletělo křovinami, kde narazilo do betonové skruže a skončilo vedle silnice, kde začalo hořet,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Policie upřesnila, že mrtvý je 32letý muž z Ostravska. V autě byl sám.

„Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Českých Budějovic. V době příjezdu bylo auto celé v plamenech a muž byl mimo vozidlo,“ doplnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Dopravní nehodu nyní vyšetřují policisté a kriminalisté z Českých Budějovic. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz