Diskuze

Obci na Táborsku hrozí těžba bentonitu, místní se bojí o přírodu a klid

Malá klidná vesnička Skalice na Táborsku uprostřed lesů, rybníků a luk se bojí, že o svou pohodu přijde. Těžební společnost chce zkoumat podloží polí přímo u obce a těžit zde bentonit a jíly.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...ale to uz tady bylo, rekl bych ze I v Bibli, ten Adam take hledal kam by zavrtal, a ejhle, vrtame jako vztekly, a je nas hodne a pozehnane, ze jo,  takze vrtat ANO, je to preci nase prirozenost...;-D

0 0
možnosti

Obyvatelé se bojí oprávněně. Stačí se podívat na Mostecko. Tam se netěží jenom uhlí, ale také bentonit (dřívější Keramické závody Most).

0 0
možnosti

Průzkum prostě neznamená těžba. Jde o vrt, který je deseticentimetrovou dírou do půdy, nejde o žádné změny na povrchu. Kromě toho průzkum nezakládá právo těžit, na to musí být samostatné řízení, posudky vlivu na životní prostředí a další," argumentuje obchodní ředitel Keramostu Zdeněk Vyskočil.

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/skalici-hrozi-tezba-jilu-08w-/budejovice-zpravy.aspx?c=A140404_163322_budejovice-zpravy_khr

Naprosto souhlasím s tím, že "jde pouze o vrt" je bohasprostá lež. Pokud totiž dostanou povolení k tomu vrtu, pak už je papírově podstaně lehčí zprovoznit devastující těžbu!

3 0
možnosti

Prohlášení, že jde "pouze o vrt", je samozřejmě lež jako věž. Bude někdo vrtat do země jenom proto, aby utratil peníze ?

4 0
možnosti