U Semic se čelně střetla Škoda Octavia a Škoda Felicia. | foto: Policie ČR

Čelní střet u Písku odnesli vážnými zraněními otec i dva tříletí synové

  • 18
Třiasedmdesátiletý řidič osobního auta přejel v neděli odpoledne na Písecku do protisměru, kde narazil do vozu, v němž jel sedmadvacetiletý otec se dvěma tříletými syny. Pravděpodobný viník nehody vyvázl s lehkým zraněním, mladý muž i obě děti utrpěli těžká zranění.

Vážná nehoda se stala po půl druhé odpoledne na hlavním tahu I/20 mezi Českými Budějovicemi a Pískem v katastru obce Semice. Čelně se tam střetly dvě škodovky.

„Třiasedmdesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Octavia jedoucí ve směru na Písek zatím z neupřesněné příčiny vyjel do protisměru, kde narazil do Škody Felicie. Nárazem utrpěl lehké poranění a byl po ošetření na místě převezen do písecké nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek..

Sedmadvacetiletý řidič felicie a jeho dva tříletí synové utrpěli těžká poranění. Otec s jedním se synů byli vrtulníkem letecké záchranné služby transportováni do pražské nemocnice v Motole. Druhého ze synů převezli záchranáři do nemocnice v Českých Budějovicích.

„Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Silnici v místě nehody policisté uzavřeli a dopravu odkláněli po místní objízdné trase. Provoz byl plně obnoven krátce po páté hodině odpolední. Přesnou příčinu a další skutečnosti nehody dále zjišťují písečtí dopravní policisté a kriminalisté,“ řekl Doubek a připomněl, že v tomto úseku jde o druhou vážnou nehodu během krátké doby. Ve středu 27. září zemřeli u Semic motorkář a jeho spolujezdkyně.

Nehoda se stala na hlavním tahu mezi Českými Budějovicemi a Pískem.

Nehoda se stala na hlavním tahu mezi Českými Budějovicemi a Pískem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz