Policisté pátrali v lese po muži, který chtěl umrznout v lese. Pak si to rozmyslel a zavolal o pomoc. (ilustrační snímek)

Policisté pátrali v lese po muži, který chtěl umrznout v lese. Pak si to rozmyslel a zavolal o pomoc. (ilustrační snímek) | foto: Karel Pešek, MAFRA

Muž chtěl umrznout, nakonec si sám přivolal do lesa pomoc

  • 1
Do lesa na Táborsku odešel v neděli večer zhruba padesátiletý opilý muž, aby tam ukončil život. Nakonec si to rozmyslel a zavolal pomoc. Do akce vyrazil i vrtulník s termovizí. Po několika hodinách se muže podařilo najít. Podobný případ řešili před několika týdny policisté na téměř stejném místě.

Tíživé problémy dohnaly v neděli večer muže z Táborska až k myšlenkám na sebevraždu. Rozhodl se proto, že odejde do lesa umrznout. Jenže krátce před 21. hodinou si svůj čin rozmyslel a zavolal na tísňovou linku 112.

"Oznámil, že chtěl zemřít, a tak se opil a odešel do lesa. Nyní neví, kde se nachází a je mu zima," uvedl mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. Okamžitě tak byla zahájena pátrací akce, do které policisté nasadili všechny dostupné síly.

Hledaný se údajně nacházel v lese za Planou nad Lužnicí ve směru na obec Zhoř. "Hlídky z obvodních oddělení, dopravní policisté, kriminalisté i pátrači a psovod se služebním psem. Ti všichni se zapojili do akce," vyjmenoval Doubek. Nasazen byl i policejní vrtulník s termovizí.

Právě díky němu se podařilo muže najít. Byl silně opilý, podchlazený, naštěstí bez známek dalšího zranění, přesto si ho převzali záchranáři a odvezli do nemocnice. Událostí se ještě budou zabývat policisté ze Sezimova Ústí. Celá akce stála několik desítek tisíc korun a také nasazení desítek lidí.

V krátké době se jedná už o druhý případ na Táborsku, kdy se muž středního věku rozhodl řešit své problémy umrznutím v lese (více čtěte zde).