Řidička narazila do stromu, auto se dvěma dětmi skončilo v rybníce

  • 2
Už třetí případ auta utopeného v rybníce za posledních pět dní řešili jihočeští policisté a hasiči. Naposledy v pondělí odpoledne vyráželi k nehodě na Táborsku. Řidička nezvládla řízení a ve vodní ploše skončila po nárazu do stromu. Lehce se přitom zranila, dvě děti vyvázly bez úrazu.

Poprvé 29. prosince, pak 31. prosince a znovu 2. ledna. Jihočeští hasiči v posledních dnech už třikrát zasahovali u aut, která sjela do rybníků. Ani v jednom případě se nikdo vážně nezranil.

„Táborští a soběslavští profesionální hasiči zachraňovali v pondělí další auto, a to u obce Strkov. Nehoda se stala kolem půl čtvrté odpoledne,“ upřesnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Na místo vyjely dvě profesionální jednotky a rovnou s sebou vzaly i člun. Nehoda se stala u rybníka Koberný za Strkovem ve směru na Košice. Hasiči na místě zjistili, že havarované auto značky Opel Astra sjelo ze silnice, narazilo do stromu a skončilo pod hrází.

„Vzhledem k tomu, že u hráze byla nízká hladina vody a značně silný led, auto se celé nepotopilo,“ pokračovala Matějů. Tříčlenná posádka včetně dvou dětí proto vyvázla víceméně bez zranění. „Řidička měla lehké poranění,“ doplnil mluvčí Táborské policie Miroslav Doubek.

Všichni cestující byli v době příjezdu hasičů již v péči zdravotníků záchranné služby. Velitel zásahu pak odeslal zpět na základnu soběslavské hasiče a vyžádal si jako posilovou jednotku vyprošťovací automobil.

Po zadokumentování nehody policií hasiči auto vyzvedli zpět na silnici. Zásah pak ukončili úklidem ulámaných částí havarovaného vozidla.

Policie řidiče varuje před zhoršeným počasím a z toho vyplývajícího stavu vozovek. „Je třeba povaze komunikace věnovat maximální pozornost a přizpůsobit se, respektive snížit zejména rychlost svých vozidel. Dalšími radami jsou ‚lehká noha‘ na plynu i brzdě a jemná práce s volantem,“ dodal Doubek.

Další nehoda s podobným koncem se stala na Silvestra v Jistebnici na Táborsku, kde řidička vozu Škoda Roomster vyjela ze silnice a sjela do rybníku. Ani jí se nic vážného nestalo a obdobné to bylo i u první události u Brložského rybníka na Českokrumlovsku 29. prosince.