Řidička zůstala zaklíněná ve voze. Z vraku ji museli vystříhat hasiči.

Řidička zůstala zaklíněná ve voze. Z vraku ji museli vystříhat hasiči. | foto: HZS Jihočeského kraje

Řidička narazila do stromu, hasiči ji z vozu vyprošťovali přes hodinu

  • 5
Velmi vážná nehoda se stala ve čtvrtek na Písecku. Šestačtyřicetiletá řidička tam v zatáčce vyjela mimo silnici a narazila do stromu. Ze zdemolovaného vozu ji hasiči vystříhávali více než hodinu. Vrtulník ženu ve vážném stavu transportoval do českobudějovické nemocnice.

Řidička jela před půl pátou odpoledne po silnici II. třídy od Milevska směrem na Dmýštice. Havarovala v katastru obce Něžovice.

„V zatáčce sjela ze silnice do příkopu, kde s autem narazila do vzrostlého stromu,“ popsala písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Škoda Fabia se přetočila na bok a do stromu vrazila střechou. „Více než hodinu vyprošťovali milevští profesionální hasiči zaklíněné nohy řidičky,“ napsali jihočeští hasiči na svůj facebookový profil u fotografií z nehody.

„Ještě v průběhu vyprošťovacích prací záchranáři zraněné ženě zajistili žilní linku, poskytli náležitou farmakoterapii a uvedli ji do umělého spánku. Také ji napojili na umělou plicní ventilaci,“ doplnila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Následně ji uložili do vakuové matrace a s podezřením na vážná mnohačetná poranění ji vrtulník transportoval na ARO nemocnice v Českých Budějovicích.

Příčiny nehody dál vyšetřují písečtí dopravní policisté.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz