Strážníci si v centru Českých Budějovic všimli opilého muže, který nasedl do vozidla a před hlídkou projel v protisměru. Následně se pokusil strážníkům ujet. Řidič nadýchal 1,6 promile. | foto: Městská policie České Budějovice

Chtěl jsem si vyzkoušet, jak se ujíždí policii, vysvětloval opilý řidič

  • 12
V úterý ráno si strážníci v centru Českých Budějovic všimli zjevně opilého muže, který neváhal usednout za volant auta a vydat se na cestu v protisměru. Pro své konání měl překvapivé vysvětlení.

Hlídka prováděla kontrolu v centru krajského města krátce po deváté hodině ráno. Na první pohled opilý muž nečekaně nasedl do renaultu a před hlídkou projel nedovoleně jednosměrkou. 

Pak se snažil ujet. „Rozhodl se odbočit na chodník a projel parkem Na Sadech,“ uvedl mluvčí budějovické městské policie David Štýfal.  

Strážník pomocí radiostanice ihned předal informaci o podnapilém muži svým kolegům, a ti se vydali řidiče pronásledovat. Pětatřicetiletého muže z Českých Budějovic se podařilo po chvíli zastavit v ulici Čéčova na Pražském předměstí.

„Společná hlídka strážníka s policistou muži nadjela a zablokovala mu cestu. Muž nadýchal 1, 56 promile, při opakované zkoušce 1,6 promile,“ upřesnil Štýfal.

Svou bezohlednou jízdu pod vlivem alkoholu chtěl muž ospravedlnit tím, že si chtěl pouze vyzkoušet, jaké to je ujíždět policii.

Nápad ho ale přijde draho, vzhledem k výsledku orientační dechové zkoušky je podezřelý ze spáchání trestného činu a událost si převzala Policie ČR. Muž určitě ztratí na delší dobu řidičské oprávnění a nemine ho ani mnohatisícová pokuta.