Řidič sjel u Vydří s autem do rybníka. Nehodu nepřežil.

Řidič sjel u Vydří s autem do rybníka. Nehodu nepřežil. | foto: Policie ČR

Řidič se převrátil s autem do rybníka, v nemocnici zemřel

  • 7
Vážná dopravní nehoda se stala ráno na Jindřichohradecku. Jednadvacetiletý řidič Fordu Focus pravděpodobně dostal na silnici smyk. Ztratil kontrolu nad vozidlem a to skončilo v rybníku otočené na střechu. Zraněného muže vytáhli z auta hasiči. V nemocnici po několika hodinách zemřel.

Nehoda se stala před šestou hodinou ranní u obce Vydří.

„Na místo vyrážela profesionální jednotka z Jindřichova Hradce s člunem. S jeho pomocí z havarovaného auta vytáhli muže ke břehu, kde ho předali do další péče záchranářům,“ upřesnila Vendula Matějů, mluvčí jihočeských hasičů.

Ti jednadvacetiletého řidiče v kritickém stavu okamžitě převezli do nemocnice. Tam po několika hodinách zemřel.

„Hasiči na místě ještě zůstali a dál prohledávali rybník, protože existovalo podezření, že se mohla ve vozidle nacházet i další osoba,“ navázala mluvčí jindřichohradeckých policistů Hana Millerová.

Zásah podle mluvčí Matějů jednotka ukončila kolem osmé hodiny, nikdo další nakonec ve voze nejel.

Přesné příčiny nehody vyšetřuje policie. Na vině mohla být pravděpodobně vysoká rychlost, při které dostal řidič na vozovce smyk a vyjel mimo silnici.

Řidič skončil u Vydří v rybníce.

Řidič skončil u Vydří v rybníce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz