ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Lukáš Bíba, MAFRA

Řidič pil za jízdy v kamionu, se dvěma promile mířil ze Slovenska do SRN

  • 10
Řidiče kamionu, který se posilňoval alkoholem přímo za volantem, si všimli policisté z Jindřichova Hradce. Když ho zastavili, nestačili se divit. Muž po šesti hodinách jízdy nadýchal dvě promile.

Hlídka zakročila v pondělí krátce před 22. hodinou.

„Jindřichohradečtí policisté spatřili, jak řidič nákladního vozidla Volvo s návěsem v průběhu jízdy konzumuje alkoholické nápoje, tak ho v ulici Jarošovská zastavili,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Dotyčný se vzápětí podrobil dechové zkoušce na alkohol. První ukázala téměř dvě promile, ta druhá dokonce tuto hodnotu překročila.

„S výsledkem měření souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu nepožadoval. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Zjistili, že se jedná o cizince, zaměstnance slovenské společnosti, který nákladní vozidlo řídil od 16 hodin,“ shrnula Millerová s tím, že měl muž namířeno ze Slovenska do Německa.

Místo toho skončil v policejní cele. O den později si převzal podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Tento opilý řidič v průběhu své jízdy ohrozil nespočet řidičů, naštěstí jeho jízda skončila právě díky jindřichohradeckým policistům bez fatálních následků. Stále platí nulová tolerance alkoholu za volantem,“ upozornila Millerová.