Řidič audi srazil cyklistu, muž bez dokladů na místě zemřel. | foto: Policie ČR

Řidič srazil na silnici cyklistu, muž bez dokladů na místě zemřel

  • 19
Tragická nehoda se stala v úterý večer na silnici mezi obcí Hořice na Šumavě a Kladenské Rovné ve směru na Český Krumlov. Řidič Audi A6 Avant narazil do cyklisty. Ten následkem střetu utrpěl poranění, kterým na místě podlehl, a to i přes veškerou snahu zasahujících zdravotníků

Příčiny, míru zavinění a veškeré další okolnosti nehody nadále vyšetřují českokrumlovští dopravní policisté, ale i kriminalistů.

„Událost naplňuje skutkovou podstatu trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ vysvětlil policejní mluvčí Miroslav Doubek. Kriminalisté v prvé řadě zjišťují identitu cyklisty.

„Neměl u sebe žádný osobní doklad. Jedná se o mladého muže ve věku do přibližně 25 let, velmi krátce střižených černých vlasů. Oblečený byl do černé mikiny, na zádech s vyobrazením lebky s námořnickou čepicí a dýmkou v ústech, černého trička a šedočerných riflových kalhot, v pase s provázkem. Obut byl do modrých sportovních bot značky Nike. U sebe měl dotykový telefon bílé barvy značky iPhone a svazek klíčů s čipy. Jel na starším jízdním horském kole značky Superior, typu Hawk, červené barvy, s odpruženou přední vidlicí,“ popsal Doubek.

Policie se zároveň obrací na další případné svědky. Zvláště řidiče, kteří před desátou večerní projížděli po hlavním tahu mezi Českým Krumlovem a Černou v Pošumaví a mohli si všimnout cyklisty, aby své informace předali policistům na služebně na Tovární ulici číslo 165 v Českém Krumlově, či telefonních linkách 974 232 321, 974 232 459, případně lince 158.