Recidivista se po krádeži raději šel udat sám (Ilustrační foto)

Recidivista se po krádeži raději šel udat sám (Ilustrační foto) | foto: Reuters

Skrývat se nemá cenu, uznal zloděj. V batohu s lupem byl papír z vězení

  • 4
Velmi snadnou práci měli táborští policisté při pátrání po zloději, který kradl kosmetiku v jednom z obchodů v centru města a poté utekl. V prodejně po něm totiž zůstal batoh, ve kterém byla s lupem i propouštěcí zpráva z věznice. A pachatel se navíc přišel policistům i sám udat.

Muž přišel do prodejny krást ve středu po poledni. Do svého batohu si ukryl kosmetiku za téměř tisíc korun a pronesl ji přes pokladny bez zaplacení.  Hned za pokladnami ale muže zastavila ostraha prodejny.

Zloděj na nic nečekal a pokusil se utéct. Po krátké potyčce se ochrance vysmekl, jeho batoh i s kořistí ale zůstal na místě.

„Zjištění pachatele nebylo pro místní policisty složité. Vedle získaného popisu potvrdila totožnost zloděje i prohlídka batohu, ve kterém si mladík pečlivě uložil propouštěcí zprávu z výkonu trestu odnětí svobody z poloviny loňského roku,“ vysvětlil mluvčí policie Miroslav Doubek.

Místní recidivista se pak sám dostavil na služebnu dřív, že než ho začala policie hledat. „Je to náš stálý klient už od dospívání a tak má zkušenosti, proto přišel s tím, že nemá cenu, aby se ukrýval, protože ho stejně najdeme,“ dodal mluvčí Doubek.

Vzhledem k tomu, že se nenapravitelný mladík podobného jednání dopustil opakovaně a byl za něj v posledních třech letech odsouzen a potrestán, bude o jeho dalším osudu opět rozhodovat soud. Hrozí mu až trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Velmi podobný případ, kdy pachatel nechal na místě činu dokumenty o svém nedávném propuštění z vězení, řešili nedávno i ostravští policisté. (více čtěte zde)