Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Lupič přepadl čerpací stanici v Lišově, policii chybí záběry z kamer

  • 3
Mladý muž, který obsluze vyhrožoval pistolí, si odnesl z benzínky v Lišově na Českobudějovicku několik tisíc korun. Objekt nehlídaly bezpečnostní kamery, kriminalisté proto žádají o pomoc svědky.

V úterý okolo čtvrt na deset večer otevřel dveře obchodu u čerpací stanice v Lišově zatím neznámý muž se zbraní a dožadoval se vydání hotovosti z kasy. Obsluha mu vyhověla. Lupič odjel s několika tisíci korun směrem na Lišov.

„Podle popisu to byl muž ve věku asi 20 až 25 let, vysoký 170 až 175 centimetrů a štíhlé postavy. Oblečený byl v tmavém, zřejmě černém oblečení, pletené čepici, černé pletené šále, černé mikině a tmavých kalhotách, ke kterým měl světlé boty. Muž měl přijet osobním vozidlem tmavé barvy, blíže neupřesněné tovární značky,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Ten také potvrdil, že čerpací stanici nestřežila bezpečnostní kamera a policistům tak chybí záběry přesné podoby muže. „V současné době zjišťujeme, zda obec Lišov nemá na svou hlavní ulici některé kamery nasměrované, kriminalisté by mohli využít materiál zachycený jejich pomocí,“ doplnil Bajcura.

Kriminalisté dále žádají o pomoc možné svědky události. Ti mohli například muže vidět, jak míří z čerpací stanice směrem do obce Lišov a dále.

„Mohou nás kontaktovat v denní době na Službě kriminální policie a vyšetřování, Oddělení obecné kriminality, Plavská 2, České Budějovice, tel. 974 226 319 nebo přímo na lince tísňového volání 158,“ dodal mluvčí.