Požár střechy domu v Čéčově ulici v Českých Budějovicích. Hasiči museli...

Požár střechy domu v Čéčově ulici v Českých Budějovicích. Hasiči museli evakuovat osm lidí. (9. ledna 2022) | foto: HZS Jihočeského kraje

Hořela střecha domu v Českých Budějovicích. Uvnitř bylo šest lidí

  • 0
V neděli v půl třetí ráno volalo několik oznamovatelů hasičům, aby nahlásilo požár střechy domů v Čéčově ulici v Českých Budějovicích. Na místo vyjelo hned několik hasičských jednotek. Hasiči a policisté museli evakuovali šest lidí, nikdo se nezranil.

„K požáru operační středisko vyslalo obě českobudějovické profesionální jednotky ze stanic České Budějovice i Suché Vrbné, poplach vyhlásilo také pro jednotku SDH obce Hrdějovice. Celkem k požáru vyjely osádky šesti cisteren a automobilového žebříku,“ uvedli v tiskové zprávě českobudějovičtí hasiči.

V okamžiku příjezdu hasičů hořela střecha řadového bytového domu plamenným hořením a v plném rozsahu. Z domu bylo evakuováno šest lidí. V tiskové zprávě bylo uvedeno, že lidí bylo osm, ale později hasiči jejich počet upravili. 

Hasiči ihned zahájili hasební práce, které byly vedeny jak vně, tak vnitřkem domu. Požár dostali pod kontrolu za dvě hodiny, lokalizaci požáru velitel zásahu hlásil v 4:40. 

„Dohašování střešní konstrukce pak zabralo další hodinu. Úplná likvidace požáru nastala v 5:37 hodin. Vzniklá škoda byla zatím předběžně stanovena na více než jeden milion korun. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodali hasiči.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz