Před budějovickým Teskem shořel stánek s občerstvením. Škoda je dva miliony

  • 8
U českobudějovického Teska shořel odpoledne stánek s rychlým občerstvením, který stojí jen pár metrů od vchodu do supermarketu. Oheň poničil i vnější plášť obchodního domu a přístřešek. Celkovou škodu odhadli hasiči na dva miliony. Provoz v obchodě už je obnovený.

Hořet začalo ve středu po poledni od rozpáleného oleje ve stánku s fast foodem. Na místo dorazilo pět hasičských cisteren.

„Před příjezdem hasičů se všichni návštěvníci Teska ze supermarketu bezpečně evakuovali. Během požáru nebyl nikdo zraněn,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Ještě před příjezdem hasičských jednotek se pokusili požár zlikvidovat někteří z přítomných zákazníků. „Všiml jsem si, že začalo hořet. Obsluha stánku se pokusila oheň uhasit vodou, ale to bylo ještě horší. Běžel jsem proto do Teska pro hasicí přístroj a sám začal hasit. Požár už byl ale hodně rozšířený, museli jsme proto počkat na hasiče,“ řekl iDNES.cz Jan Slivka.

Stánek s občerstvením je kompletně zničený. Předběžná škoda je na něm vyčíslená 1,5 milionu korun. Oheň poničil i vnější plášť budovy Teska a přístřešek před vchodem. Zde hasiči škodu odhadli na půl milionu.