Neobvyklou krádež vyšetřují volyňští policisté. Neznámý zloděj ve čtvrtek...

Neobvyklou krádež vyšetřují volyňští policisté. Neznámý zloděj ve čtvrtek ukradl pětiletého poníka ze statku v obci Kalenice na Strakonicku. | foto: Twitter Policie ČR

Zloděj ukradl z ohrady na statku na Strakonicku pětiletého poníka

  • 7
Strakoničtí policisté vyšetřují netradiční případ. Neznámý zloděj ukradl ve čtvrtek ze statku poníka. A žádají, aby se jim ozvali lidé, pokud by o zvířeti měli nějaké zprávy.

Kalenice je malá obec na Strakonicku na pomezí Jihočeského a Plzeňského kraje. Ve čtvrtek tam vyjížděli policisté na ohlášení, že někdo ukradl poníka z místního statku.

„Červenobílý pětiletý poník měří v kohoutku 90 centimetrů. Zloděj přepálil poutací postroj a odvedl ho z ohrady. Stalo se to v odpoledních hodinách,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Policisté nyní žádají všechny, kteří by o poníkovi něco věděl, ať přijdou na obvodní oddělení ve Volyni v ulici Karla Čapka 711. Také mohou volat na 974 237 740 nebo na linku 158.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz