Ve čtvrtek v noci byl dům ve Vodňanech, kde policista zastřelil muže, který ho napadl s nožem, obehnaný páskou. | foto: Monika Prokýšková, 5plus2.cz

Policista zastřelil ve Vodňanech agresora, který ho nožem napadl

  • 150
Smrtí a bodným zraněním skončil ve čtvrtek spor v rodinném domě ve Vodňanech na Strakonicku. Policista tam zastřelil muže, který na něj zaútočil nožem a pobodal ho.

Vše začalo v půl čtvrté odpoledne tím, že v jednom vodňanském domě vyhrožoval muži dvaatřicetiletý agresor s nožem v ruce. Napadený zavolal na pomoc policisty. Na místo přijela hlídka z místního obvodního oddělení.

„Muž i přes výzvu útočil i na policistu bodnou zbraní. Rozběhl se proti němu, policista utrpěl bodnořezná zranění. Poté použil služební zbraň,“ popsala situaci mluvčí policie Lenka Krausová.

Útočník na místě zemřel, policistu převezli na ošetření do nemocnice. „Není v ohrožení života,“ dodala Krausová.

Co přesně se v domě odehrálo, budou vyšetřovat kriminalisté. „Jsme na místě, čekáme na kolegy z krajské kriminálky, ale zatím to vypadá na násilí proti úřední osobě. Muž, který na místě zemřel, byl útočníkem, k jeho sporu s jiným mužem byla povolána hlídka a on zaútočil i na policistu,“ shrnula celou situaci ve čtvrtek večer mluvčí Krausová.