Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Policisté zastavili rychlíky, po kolejích šel mentálně nemocný chlapec

  • 0
Dva rychlíky museli v neděli odpoledne zastavit policisté poblíž obce Roudná na Táborsku. Přijali totiž oznámení, že se na železnici pohybuje chlapec, který se chová velmi podivně. Na trati přitom jezdí vlaky až stokilometrovou rychlostí.

Chlapec se pohyboval v kolejišti ve směru od obce Roudná na Tábor. Podle muže, který volal na policii, chlapec vykazoval známky nenormálního chování. 

Na místo proto vyrazily hlídky ze Soběslavi a Sezimova Ústí a začaly kolejiště prohledávat. Současně policisté zajistili i zastavení železničního provozu. Úsekem, kde se chlapec pohyboval, totiž měly právě projíždět dva rychlíky.

Když policisté mladíka zahlédli, začal před nimi utíkat. "Opustil koridor a snažil se ukrýt v přilehlém lese. Po krátkém pronásledování jej ale policisté dohonili a zajistili," uvedl mluvčí táborské policie Miroslav Doubek.

Záhy se ukázalo, že oním "útěkářem" je šestnáctiletý mentálně postižený chlapec z  Jindřichohradecka, který utekl z domova.

"Něčeho takového se nedopustil poprvé, tentokrát měl namířeno přes Tábor na Pelhřimovsko, kde hodlal navštívit své známé. Cestu kolejištěm dle jeho vysvětlení zvolil proto, aby si zkrátil cestu. Možné nebezpečí od vlaku, který daným úsekem projíždí rychlostí až 100 kilometrů v hodině, si nepřipouštěl," doplnil Doubek. Policisté chlapce v pořádku převezli domů a předali matce. 

Chlapec šel po kiolejích mezi Táborem a obcí Roudná poblíž Plané nad Lužnicí.

Chlapec šel po kiolejích mezi Táborem a obcí Roudná poblíž Plané nad Lužnicí.