Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

Policisté zadrželi muže podezřelého z vraždy bezdomovce. Ubil ho a okradl

  • 4
Z květnové vraždy bezdomovce z Jindřichova Hradce podezírají policisté třiadvacetiletého muže z Jindřichohradecka, který se v prostředí lidí bez přístřeší pohyboval. V případě prokázání viny mu hrozí až výjimečný trest.

Mrtvolu osmapadesátiletého bezdomovce, který byl v Jindřichově Hradci známou tváří, našli policisté 26. května při kontrole objektu bývalého nákladového nádraží Českých drah.

Na případu pracovali jindřichohradečtí kriminalisté, kteří společně se svými krajskými kolegy postupně vyslechli desítky lidí pohybující se mezi bezdomovci.

„Kriminalisté tušili, že pachatel bude z tohoto prostředí. Měli úzký okruh podezřelých osob, kterým se odebírala DNA, otisky prstů a podobně. Jednotlivými výslechy a na základě vyhodnocených stop se pak podařilo zjistit, o koho se jedná,“ popsal mluvčí policie Milan Bajcura.

Podle vyšetřování se vražda stala mezi 12. a 13. květnem. Vrah bezdomovce ubil. Umírajícího muže pak ještě oloupil o úspory v řádech několik tisíc korun.

„Mladík není kriminalistům neznámý, už v minulosti byl trestán za násilnou trestnou činnost,“ podotkl mluvčí Bajcura.

Na muže podali kriminalisté návrh na vzetí do vazby. V případě prokázání viny mu za vraždu hrozí patnáct až dvacet let ve vězení nebo výjimečný trest.