Rodinnou firmu z Horusic přepadli lupiči a sedm lidí zranili. | foto: Martin Beneš, MF DNES

Vrazi z Horusic dál unikají. Policie žádá o pomoc hokejové fanoušky

  • 28
Policisté žádají fanoušky hokejistů budějovického Motoru, aby pomohli s objasněním loupeže v Horusicích na Táborsku. Když se 16. září vraceli ze zápasu se Slavií, projížděli kolem obce právě v době brutálního útoku na rodinnou firmu, po kterém podlehli těžkým zraněním dva muži.

Do firmy vtrhli minimálně tři útočníci. Napadli sedm lidí, tři skončili s velmi vážnými zraněními v nemocnicích v Českých Budějovicích a v Táboře. Dva muži jim později podlehli (více čtěte zde).

Na případu pracuje speciální tým jihočeských kriminalistů. Vyšetřují ho jako loupežnou vraždu zvlášť zavrženíhodným způsobem.

Kriminalisté již prověřili desítky podezřelých lidí. „Zabývali se také množstvím podnětů od občanů, za které děkují. Dosud se jim však nepodařilo chytit pachatele, ani vozidlo, kterým mohli přijet a odjet,“ popsal jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Kriminalisté tedy opět žádají veřejnost o pomoc. Předpokládají, že se několik desítek hokejových fanoušků mohlo autem vracet z Českých Budějovic směrem na Tábor. A to kolem Horusic.

„Každý, kdo jel autem po hokejovém utkání České Budějovice - Slavia Praha si mohl v okolí Horusic povšimnout něčeho podezřelého. Pohybu osob, odstaveného vozidla a podobně. Každá maličkost je pro kriminalisty důležitá. Kdo by měl v této souvislosti nějaké informace, ať ihned kontaktuje polici na lince 158,“ uvedl Matzner.

,