ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Policie odvolala pátrání. Houbařka nechala kolo u lesa a šla domů pěšky

  • 7
Ztraceného houbaře, po němž zůstal přes noc u cesty jen bicykl, hledali policisté v lese u Soběslavi. Záhy se ukázalo, že do lesa nevyrazil muž, ale žena, která se rozhodla, že už dojde domů pěšky a pro kolo si chtěla dojít až druhý den.

Policisty v pátek zalarmoval muž, který jim oznámil, že si ve čtvrtek dopoledne všiml staršího muže, který v lese na okraji obce Krotějov odstavil své jízdní kolo a s houbařským košíkem vstoupil do lesa.

Když si pak oznamovatel následujícího dne všiml, že kolo je stále na místě, pojal podezření, že se seniorovi mohlo v lese něco stát a událost oznámil soběslavským policistům.

Ti spolu s hasiči začali les propátrávat. Kontaktovali také představitele okolních obcí.

Žena myslela, že kolo někdo ukradl. Zjistila, že ho mají policisté

„Následné šetření policistů soběslavského obvodního oddělení ukázalo, že prvotní informace nebyla zcela relevantní, i když to nelze mít oznamovateli v žádném případě za zlé,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Houbařem nakonec nebyl muž, ale žena, která si v lese řekla, že už dojde domů pěšky. Když se pak později vydala pro svoje jízdní kolo, zjistila, že na místě, kde ho nechala, už není. 

Vyslala proto manžela na policii, protože si myslela, že bicykl někdo ukradl. Tam se pak přišlo na to, že kolo, které zajistili policisté při pátrání po ztraceném houbaři, je její.