Vozidlo značky Kia ukradl třicetiletý muž v osadě Kyselov. | foto: Policie ČR

Celostátně hledaný muž ukradl na Šumavě auto, zastavil jej až výstřel

  • 4
Muže, který nenastoupil do vězení, vypátrali ve Volarech na Prachaticku jihočeští policisté. Celostátně hledaného pachatele našli díky autu, které ukradl v jedné z osad na Šumavě.

Vše začalo v osadě Kyselov nedaleko Lipna nad Vltavou. Svědek z místa nahlásil 18. července vloupání do auta, odkud zmizely mimo jiné peníze a klíčky od auta značky Kia. Vůz vzápětí někdo ukradl a způsobil škodu téměř 125 tisíc korun.

Policisté po zloději začali pátrat a o dva dny později byli úspěšní ve více než 50 kilometrů vzdáleném městě Volary.

„Ve 21 hodin policisté našli odcizené vozidlo na benzinové čerpací stanici. Šli tedy provést kontrolu a u auta stáli žena a muž. Když muže vyzvali k prokázání totožnosti, dal se na útěk. Jeden z policistů ho začal pronásledovat. Protože nereagoval na výzvy, policista zákonným způsobem použil varovný výstřel,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

V autě policejní hlídka našla několik nožů a boxer. Třicetiletý muž měl zákaz řízení a navíc byl v celostátním pátrání a vyhýbal se nástupu výkonu trestu. Skončil tak v českobudějovické věznici.

„Prachatičtí a českokrumlovští kriminalisté se v současné době případem intenzivně zabývají a není vyloučeno, že se objeví i další skutky, které má tento výtečník na svědomí,“ dodala Schwarzová.

Z Kyselova (červeně) ujel muž s autem do Volar (zeleně), kde ho policisté vypátrali:

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz