Muž závislý na drogách týral svoji přítelkyni. Hrozil jí nožem a škrtil. Ilustrační snímek

Muž závislý na drogách týral svoji přítelkyni. Hrozil jí nožem a škrtil. Ilustrační snímek | foto: shutterstock.com

Policie viní narkomana z týrání, přítelkyni kopal a škrtil vodítkem

  • 7
Několik měsíců snášela kruté týrání dvaadvacetiletá žena z Českého Krumlova. Její stejně starý přítel závislý na drogách jí hrozil nožem, škrtil ji rukama, vodítkem na psa nebo páskem od kalhot. Kopal ji do břicha. Po posledním incidentu už žena vše oznámila policii.

Kruté týrání zažívala mladá žena od loňského podzimu. Stejný scénář se několikrát opakoval, vždy jen s různými obměnami.

Její přítel jí po hádce s nožem přiloženým na krk hrozil, že ji zabije. Přitom jí hrubě nadával. Když žena začala plakat, muž se jí omlouval a prosil za odpuštění.

"V několika případech muž ženu škrtil rukama, jindy vodítkem na psa, nebo páskem od kalhot. Spory se odehrávaly i před dětmi poškozené a na veřejnosti, kdy muž ženu po hádce kopal do břicha. I za to se jí o chvíli později omlouval," uvedla mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Ženě ale při posledním incidentu došla trpělivost. Když se muž dožadoval vstupu do jejího domu a opět jí vyhrožoval zabitím, zavolala společně se známými policii.

Kriminalisté už muže obvinili z nebezpečného vyhrožování a obvinění z dalších trestných činů možná ještě přibudou. Hrozí mu přinejmenším jeden rok vězení.