Policista při pronásledování auta dostal smyk a skončil v Čejeticích v potoce. | foto: Policie ČR

Policista pronásledoval příliš rychlého řidiče a skončil v potoce

  • 69
Policista ve Strakonicích se snažil zastavit řidiče, který o 18 kilometrů překročil povolenou rychlost. Hříšník nezastavil a začal ujíždět. Policista se za ním vydal se služebním autem, ale na mokré vozovce dostal smyk a havaroval.

V neděli se ve Strakonicích konala Václavská pouť, proto policie posílila hlídky ve městě. Jedna stála i v lokalitě Podsrp na výjezdu směrem na České Budějovice.

„Krátce po deváté hodině zaznamenal policista obsluhující radar překročení povolené rychlosti vozidla tovární značky Škoda Yetti. V uzavřené části obce, kde je povolená padesátka, jel 68 km/hod,“ popsala strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Policista ve služební Škodě Octavia se snažil řidiče zastavit, aby s ním přestupek vyřešil. Ten ale na jeho výzvu nereagoval a pokračoval v jízdě dál směrem na České Budějovice.

Policista se proto pustil do jeho pronásledování. Řidič ovšem nereagoval ani na zapnuté zvukové i světelné výstražné znamení a ujížděl na obec Modlešovice.

V Čejeticích policista při projíždění pravotočivé zatáčky dostal s autem na vlhké vozovce smyk, vyjel mimo komunikaci a sjel do potoka. Při nehodě utrpěl středně těžká zranění.

„Dopravní nehodu policisty, přestože plnil služební úkoly, prověřují standardně i kontrolní orgány policie. Řidiče, který na pokyny policisty nezastavil, budou policisté také řešit. Zatím ho nechytili,“ doplnila Nováková.

Za úmyslné nezastavení na pokyn „Stůj“ může řidič počítat s pěti trestnými body. Navíc mu za tento vážný přestupek hrozí u správního orgánu finanční pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz