U nehody ve Velešíně zasahovali také hasiči. Řidič a spolujezdec s autem...

U nehody ve Velešíně zasahovali také hasiči. Řidič a spolujezdec s autem udělali do supermarketu díru. | foto: SDH Velešín

Řidič udělal autem díru do supermarketu. Utéct nestihl, chytil ho policista

  • 3
Náročný a také úspěšný den má za sebou policista z Českokrumlovska. Za jednu službu se mu podařilo vyřešit hned čtyři případy. Při tom posledním ho chtěli napadnout a pak zmizet z místa činu dva muži, kteří ve Velešíně nabourali do supermarketu.

Svůj perný den si policista z obvodního oddělení v Kaplici prožil 7. května. Nejprve se mu podařilo odhalit dva lidi, kteří měli zakázané řízení.

„To znamená, že se dopustili přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ upozornila českokrumlovská policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Dále se v průběhu směny významně podílel na objasnění pokračujících krádeží nafty z pracovních strojů. K těm docházelo od 20. března do 29. dubna v Malontech. V tomto případě hodně pomohla znalost místa i lidí žijících v regionu. Pachatel se nakonec ke krádežím přiznal. 

Nejzajímavější událost se však stala, když už si policista myslel, že pro něj pracovní den skončí. Vydal se na cestu domů a ve Velešíně u supermarketu uslyšel hlasité vytáčení motoru a následně silný náraz. 

„Když doběhl na místo, odkud zazněla rána, zjistil, že v budově Penny marketu stojí havarované osobní vozidlo, ve kterém se nacházeli dva muži, jimž okamžitě poskytl prvotní pomoc a zavolal složky integrovaného záchranného systému,“ popsala Pokorná. 

Při čekání na jejich příjezd však policista zaslechl, jak se spolu muži domlouvají, že utečou. Měli v úmyslu ho také napadnout.

„Policistovi se je však podařilo za užití hmatů, chvatů a kopů sebeobrany zpacifikovat. Následně oba  předal svým kolegům,“ dodala mluvčí.

Řidič navíc vozidlo řídil pod vlivem návykové látky.