Policie sestavila podobu muže, který se pokusil znásilnit ženu na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích. Podle napadené ženy měl brýle. | foto: Policie ČR

Policie hledá muže, který se pokusil znásilnit ženu. Ubránila se kopáním

  • 5
Policisté v Českých Budějovicích hledají muže, který se pokusil znásilnit mladou ženu před klubem K2 na Sokolském ostrově. Násilníka policisté marně hledají od konce října, nyní zveřejnili, jak přibližně vypadá.

Hledaný muž se pohyboval 26. října mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní v klubu K2 a jeho okolí na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích. Nejprve uvnitř oslovil několik žen a nakonec si počkal na svou oběť na parkovišti u sokolovny.

„Vyhlédl si ji venku, kde nejprve verbálně a poté fyzicky vyžadoval pohlavní styk. Žena se bránila kopáním a díky tomu se dotyčný lekl a z místa utekl,“ popsal mluvčí policie Milan Bajcura. Policie vyhodnocuje kamerové záznamy, které však zatím nepřinesly žádnou stopu.

Podle popisu od svědka a napadené ženy byl muž ve věku od 35 do 40 let, vysoký 175 až 180 centimetrů. Násilník mluvil špatně česky, podle policie to zřejmě mohl být dělník ze Slovenska.

Muž má oválný obličej, vyšší čelo a krátké vlasy střižené na ježka. Podle napadené ženy měl dioptrické brýle. Na sobě měl tmavou bundu a světlé kalhoty.

Na Sokolském ostrově byly v minulosti podobné incidenty častější. „Určitě déle než dva roky tam ale k pokusu o znásilnění nedošlo. Častěji tu zloději vykrádají auta a odcizují jízdní kola,“ doplnil Bajcura.

Pokud někdo muže pozná, může zavolat na linku 158 anebo kontaktovat přímo vyšetřovatele Martina Štefka na telefonu 608 801 545.