Tyto dvě ženy hledá policie. Podle všeho okradly seniorku z Jindřichova Hradce.

Tyto dvě ženy hledá policie. Podle všeho okradly seniorku z Jindřichova Hradce. | foto: Policie ČR

Policie hledá dvě zlodějky. Seniorce ukradly z cukřenky patnáct tisíc

  • 5
O peníze, které měla schované v cukřence, přišla 79letá důchodkyně z Jindřichova Hradce. Okradly ji dvě ženy, které se vydávaly za pracovnice energetické společnosti a vloudily se k ní do bytu. Seniorce tvrdily, že jí nesou přeplatek na zálohách a požádaly ji o rozměnění peněz. Pak jí ukradly 15 tisíc korun.

Důchodkyně pustila obě ženy k sobě do bytu ve středu 23. listopadu v osm hodin ráno. Zlodějky seniorce tvrdily, že provádí odečet elektroměrů na domech. Pak si vymyslely, že pro ni mají přeplatek na zálohách ve výši 1 000 korun a požádaly ženu, aby jim rozměnila pětitisícovku.

"Důchodkyně proto vyndala na kuchyňský stůl cukřenku, v níž měla uložené peníze. Jenže ženy využily její nepozornosti a z cukřenky ukradly nejméně patnáct tisíc korun. Pak z domu odešly, nasedly do auta a odjely z ulice Československých Legií do ulice Václavská směrem do centra Jindřichova Hradce," uvedla mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová.

Kriminalisté mají k dispozici popis obou žen. První z nich byla středního věku. Vysoká 175-180 cm, silné postavy. Měla světlou pěstěnou pleť,  tmavé výrazné oči. Tmavé vlasy měla schované pod čepicí. Na sobě měla bílou zimní bundu s černým vzorováním a modré džíny. Na hlavě měla šedostříbrnou lesklou kšiltovku.

Druhá žena byla mladší, štíhlá, vysoká nejvýše 170 cm. Měla snědou pleť a rovné černé vlasy stažené vzadu pod límec. Oblečena byla do černé dlouhé bundy a modrých džínů. 

Zlodějky odjely po krádeži stříbrným osobním autem, jeho značka začínala znaky 7O5. Policisté žádají o pomoc při vyšetřování i případné svědky, kteří by poznali obě ženy nebo zmíněný automobil. Lidé mohou své poznatky telefonovat na linku 158.