Podvodníci nabízeli seniorům nové výhodnější smlouvy na dodávku elektřiny. (ilustrační snímek)

Podvodníci nabízeli seniorům nové výhodnější smlouvy na dodávku elektřiny. (ilustrační snímek) | foto: MF DNES

Trojice mužů nabízela levnou elektřinu, okradla přitom dvanáct seniorů

  • 2
Trojice mužů okradla v Českých Budějovicích v uplynulých měsících okrást minimálně dvanáct seniorů. Muži se vetřeli do jejich domů s tím, že nabízí změnu smlouvy na dodávku elektřiny. Poté od důvěřivých lidí vylákali peníze, nebo je rovnou okradli. V tuto chvíli už všichni čelí obvinění.

Podle policie bude poškozených ještě více než zjištěných dvanáct. Obvinění muži ve věku 21, 24 a 35 let začali okrádat starší občany letos v únoru.

"Povedená trojice obcházela byty a rodinné domky, kde se snažila vetřít do obydlí seniorů a vylákat z nich peníze. Obvinění vystupovali jako zaměstnanci společnosti nabízející alternativní energii a seniorům nabízeli přepracování jejich dosavadních smluv s jinými společnostmi," řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Holická.

Službu však muži nenabízeli zadarmo, ale požadovali za ni dva tisíce korun. Trojice podle policistů vystupovala důvěryhodně a profesionálně.

Pokud někteří peníze nechtěli dát, využili podvodníci jejich chvilkové nepozornosti a okradli je. Z jednoho domu si odnesli i svazek klíčů, zlaté šperky a platební karty. Okradeným seniorům způsobili celkovou škodu ve výši 60 tisíc korun.

Všichni tři muži už jsou obvinění ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a podvodu.