Mladého muže našli nedaleko místa, kde zmizel. | foto: Jakub Bartoš, MF DNES

Policisté našli v řece pohřešovaného mladého muže. Pátrání trvalo měsíc

  • 6
V centru Českých Budějovic dnes ráno policisté našli v řece tělo pětadvacetiletého muže. Ten se ztratil 16. února, když opouštěl hudební klub nedaleko odtud. Místo v posledních týdnech prohledávali policisté několikrát.

Informaci, že jde o pohřešovaného muže z poloviny února, potvrdila policie.

„Dopoledne bylo v řece Malši v krajském městě nalezeno tělo mrtvého muže, ve kterém byl ztotožněn pohřešovaný muž narozený 1994,“ informovala policejní mluvčí Lenka Krausová. Policisté tělo našli u kulturního domu Slavie nedaleko soutoku řek Vltava a Malše.

Mladíka viděli naposledy 16. února ve dvě hodiny ráno. „Tehdy odešel z hudebního klubu nedaleko centrálního českobudějovického náměstí a do současnosti o sobě nepodal zprávu,“ sdělil v únoru policejní mluvčí Milan Bajcura.

Policisté poté několikrát prohledávali soutok řek v centru města. Na člunu se speciálně vycvičeným psem pátrali v úseku od zimního stadionu po Zátkovo nábřeží. Právě v těchto místech dnes mladíka po téměř měsíci našli.

Pátrání na soutoku Vltavy a Malše (24. 2. 2020):

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz