Vystoupení Divokýho Billa sledovalo na festivalu v Přeštěnici v roce 2014...

Vystoupení Divokýho Billa sledovalo na festivalu v Přeštěnici v roce 2014 několik tisíc lidí. (2014) | foto: Marek Podhora, MAFRA

Opilý řidič odjížděl z festivalu, nezastavil policistům a boural

  • 13
Odjezd z hudebního festivalu v Přeštěnici si velmi špatně načasoval teprve osmnáctiletý řidič z Táborska. Nečekal, až bude střízlivý, a vyjel na silnici pod vlivem alkoholu. Navíc nezastavil policejní hlídce a pak naboural. Za pár dní ho čeká soud.

Mladý muž v opelu vyrazil v pátek večer z Přeštěnice ve směru k Milevsku na Písecku. Policisté byli na místě připraveni, protože očekávali, že by mohli z festivalu odjíždět lidé pod vlivem alkoholu, a ohrozit tak bezpečnost svou i ostatních osob na silnici. V případě řidiče z Táborska se nemýlili.

"Vozidlo se pokusili zastavit. Muž však na pokyn nereagoval a začal ujíždět. Hlídka se za ním vydala," řekla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Řidič po chvíli ztratil kontrolu nad řízením, při průjezdu zatáčkou dostal smyk a na krajnici porazil několik kamenných patníků. Snažil se ještě vycouvat, ale to už ho dostihli a zastavili policisté.

"Provedli u něj dechovou zkoušku, která prokázala přítomnost alkoholu. Nadýchal dvě promile. Řidiči proto na místě zadrželi řidičský průkaz," pokračovala Uhlířová.

Při nehodě se mladík lehce zranil a byl převezen do písecké nemocnice. Ve vozidle jel sám. Způsobil škodu za téměř 50 tisíc korun.

Policisté případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Muž by tak měl za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky skončit do dvou týdnů před soudem.

Opět se ukázalo, že ujíždění policistům vede pouze k problémům. Tentokrát naštěstí nehoda neskončila tragicky, jako se to v letošním roce v podobném případě v Jihočeském kraji stalo už dvakrát. (více čtěte zde)