(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Monika Tomášková, MF DNES

Opilého řidiče zastavili policisté v Třeboni dvakrát za jednu noc

  • 4
Jeden opilec za volantem zaměstnal strážníky i policisty v Třeboni. Nejdřív ho kontrolovali v sobotu před půlnocí. Když nadýchal 1,7 promile, jízdu mu zakázali. O tři hodiny později ho v autě přistihli znovu. Noc strávil v cele a do dvou týdnů stane před soudem.

Strážníci v Třeboni zastavili a kontrolovali řidiče ve Fordu Focus v sobotu ve 23 hodin. Protože jevil známky opilosti, přivolali hlídku státní policie.

„Policisté řidiče dvakrát po sobě podrobili dechové zkoušce. Opakovaně nadýchal nejméně 1,7 promile alkoholu. Policisté trestnou činnost zadokumentovali a muži další jízdu zakázali,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

O tři hodiny později strážníci volali policejní hlídku znovu. Na jiném místě Třeboně zastavili stejného řidiče ve stejném autě. Tentokrát nadýchal dvakrát po sobě 1,5 promile alkoholu.

Vzhledem k opětovnému páchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky policisté řidiče zadrželi a umístili ho do cely na obvodním oddělení v Třeboni.

„Kolem poledne po vystřízlivění si převzal záznam o sdělení podezření a poté byl propuštěn. Do dvou týdnů stane před soudem, který rozhodne o jeho vině a trestu,“ dodala Millerová.