Zraněného řidiče transportoval vrtulník do českobudějovické nemocnice. (20. 1. 2021) | foto: Policie ČR

Řidič vyjel ze silnice a trefil sloup i strom, nadýchal přes dvě promile

  • 9
Na Českobudějovicku havaroval opilý řidič. V zatáčce vyjel ze silnice a narazil do sloupu a následně do stromu. Zraněného muže přepravil vrtulník do nemocnice.

Osmadvacetiletý řidič z Písecka jel ve středu ve 12.45 hodin po silnici II. třídy číslo 141 od obce Chvalešovice na Číčenice.

V katastru obce Dříteň nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky a s osobním vozem značky Citroën vyjel v pravotočivé zatáčce vlevo mimo komunikaci.

„Tam pak narazil do dřevěného telefonního sloupu a poté do vzrostlého stromu. U nehody okamžitě zastavili svědci, kteří zraněnému řidiči poskytli první pomoc,“ upřesnila policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Muže si pak převzali záchranáři a po ošetření na místě ho transportovali vrtulníkem letecké záchranné služby do českobudějovické nemocnice.

Policisté řidiči opakovanou dechovou zkouškou naměřili více než 2,2 promile alkoholu.

„Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ řeší českobudějovičtí dopravní policisté,“ doplnila Schwarzová.

Nehoda se stala v katastru Dřítně.

Nehoda se stala v katastru Dřítně.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz