Opilec chtěl, aby ho budějovičtí strážníci popovezli po městě. Ilustrační snímek

Opilec chtěl, aby ho budějovičtí strážníci popovezli po městě. Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Opilec si chtěl udělat z auta strážníků taxík. Odvezli ho na záchytku

  • 3
Opilý muž se snažil využít budějovické strážníky, aby ho popovezli po městě. Když ho odkázali na taxi, začal na ně křičet, že mu ukradli bundu, a zkoušel nastoupit do služebního vozu. Navíc do auta praštil. Městští policisté agresivního muže nakonec do auta naložili, ale odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici.

S opilým mužem se strážníci setkali v sobotu ve tři odpoledne, když zastavili na rohu Lannovy třídy a Chelčického ulice.

„Ke služebnímu vozidlu se přiblížil značně nejistou chůzí muž, který se začal dožadovat odvozu do blíže neurčené ulice poblíž centra města. Na to hlídka reagovala tím, že muži vysvětlila, že pokud potřebuje odvoz, tak se musí obrátit na taxislužbu,“ uvedl mluvčí budějovických strážníků Václav Sup.

Muž, ze kterého byl cítit alkohol, však začal pokřikovat na strážníky, že mu ukradli jeho zavazadlo a bundu a stále se dožadoval nástupu do služebního auta. Hlídka ho upozornila, že pokud nepřestane, odvezou ho na protialkoholní záchytnou stanici.

Na to zareagoval tím, že udělal několik nejistých kroků směrem do vozovky, ale pak se otočil a opět se pokusil i přes varování hlídky nastoupit do vozu, do kterého navíc praštil rukou.

„Dál už strážníci nečekali a muže slovenské národnosti, který byl tak opilý, že se sotva držel na nohou a navíc urážel členy hlídky i kolemjdoucí, naložili a odvezli na záchytku,“ popsal Sup.