Auta poničila přejezd na tahu do Rakouska, na objížďce jsou kolony

  • 1
Na třídenní komplikace se musí připravit řidiči, kteří se vydají na trasu z Českých Budějovic do Dolního Dvořiště. Kvůli závažné poruše bude až do sobotního rána uzavřený přejezd na Bukovci.

Dopravu ve směru na Rakousko omezila od čtvrtečního rána uzavírka. „Z důvodu závažné poruchy geometrické polohy koleje a přejezdové konstrukce bude havarijně uzavřen železniční přejezd na Bukovci,“ sdělila Hana Brožková z oddělení informací a styku s veřejností kanceláře hejtmanky.

Příčinou byla podle všeho únava materiálu na náročném úseku. „Jedná se o havarijní stav konstrukce přejezdu z důvodu velkého zatížení kamionovou dopravou,“ upřesnil Marek Illiaš ze Správy železniční dopravní cesty.

Na přejezdu bude nyní vyměněna přejezdová konstrukce a položen nový asfaltový povrch. V provozu by měl být v sobotních dopoledních hodinách. Auta po něm do té doby nepřejedou, vlaky však pomalou rychlostí ano.

Pro řidiče jsou připravené objízdné trasy. Veškerá doprava ve směru z Českých Budějovic na Dolní Dvořiště je nyní vedena po silnici do Českého Krumlova, odtud přes obec Chabičovice-Mirkovice do Kaplice nádraží, kde se auta napojí na původní komunikaci.

Kolem poledne se na cestě z Českých Budějovic do Krumlova tvořila asi půlhodinová kolona aut. „Na křižovatce u Porákova mostu vypnuli semafory a dopravu řídí policie. Kolona je na příjezdu do Krumlova téměř od Rájova,“ hlásil z místa jeden z řidičů.

Doprava v opačném směru pro vozidla do 7,5 tuny řidiče navede z Kaplice nádraží ke křižovatce k Holkovu, dále přes Horní Třebonín a poté po silnici I/39 do Českých Budějovic. Objízdná trasa pro dopravu nad 7,5 tuny vede do Českých Budějovic z Kaplice nádraží přes Český Krumlov.