Nehoda se stala na hlavní silnici České Budějovice - Dolní Dvořiště u odbočky...

Nehoda se stala na hlavní silnici České Budějovice - Dolní Dvořiště u odbočky na obec Zvíkov. | foto: Policie ČR

Řidič kamionu přehlédl odbočující auto, odmrštil ho na vůz v protisměru

  • 9
Na hlavním tahu mezi Českými Budějovicemi a hraničním přechodem s Rakouskem v Dolním Dvořišti se ráno poblíž obce Netřebice srazila tři auta. Nehodu zřejmě zavinil řidič kamionu, který narazil do auta odbočujícího vlevo. Silnice byla po nehodě dvě hodiny uzavřená.

Nehoda se stala krátce po šesté hodině na silnici I/3 u odbočky na obec Zvíkov.

„Z šetření vyplývá, že řidič nákladního vozidla značky Volvo jedoucí směrem od Kaplice na České Budějovice patrně přehlédl stojící osobní auto značky Peugeot Partner, jehož řidič čekal, až bude moci odbočit do obce Zvíkov,“ popsala českokrumlovská policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Náraz kamionu odmrštil peugeot do protisměru, kde se střetl s osobním vozem VW Tuareg. Při nehodě byli zraněni tři lidé. Celková škoda je odhadnuta na více než 300 tisíc korun.

Silnice byla do osmé hodiny úplně neprůjezdná, pak policisté řídili provoz kyvadlově. Krátce před devátou hodinou byl provoz plně obnoven.

„Dechové zkoušky ukázaly, že ani jeden z řidičů nepožil před jízdou alkohol. Přesná příčina, míra zavinění a okolnosti dopravní nehody stále prověřují dopravní policisté,“ uvedla mluvčí.

Nehoda se stala u odbočky na obec Zvíkov.

Nehoda se stala u odbočky na obec Zvíkov.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz