Řidič havaroval poblíž Rožmberka nad Vltavou. Nehodu viděli vodáci, kteří hned volali policii. | foto: Policie ČR

Policisté po nehodě hledali dítě. Muž s ženou se neshodli, zda s nimi jelo

  • 106
U vážné dopravní nehody zasahovali policisté a hasiči v Rožmberku nad Vltavou. Přivolali je vodáci, kteří při splouvání řeky viděli, jak ze silnice vyletělo auto. Zásah komplikovalo, že se zraněná posádka vozu na místě nedokázala shodnout, jestli v autě bylo i dítě.

Hlášení dostali policisté ve středu kolem 15. hodiny. „Volali vodáci, že z řeky z raftu viděli, jak vozidlo vylétlo ze silnice do lesa. Také upřesnili, že u nehody zastavují další lidé,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Třicetiletý muž a o devět let mladší spolujezdkyně utrpěli zranění. Řidič přiznal, že před jízdou vypil jedno pivo. Policisté zjistili, že navíc vůbec nemá řidičský průkaz.

„Záchranáři i policisté museli na místě vše prohledat. Hasiči nadzvedávali vrak vozidla, neboť oba zranění se nedokázali shodnout, zda s nimi ještě necestovalo dítě. Naštěstí se zjistilo, že je v pořádku u kamarádky,“ doplnil Matzner. Podle něj byla zmatenost posádky důsledkem otřesu z nehody.

V první polovině roku se v Jihočeském kraji stalo 1 950 nehod, při nichž zemřelo celkem 19 lidí. Dalších 93 utrpělo těžké zranění.

„Nejčastější příčinou nehod byl nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost,“ uzavřel Matzner.