Řidič přehlédl vlak na přejezdu u Lipna. Spolujezdkyně je těžce zraněná. | foto: Policie ČR

Řidič přehlédl na přejezdu vlak, spolujezdkyně zemřela v nemocnici

  • 103
Na nechráněném železničním přejezdu u vlakové zastávky v Loučovicích na Českokrumlovsku vjelo minulý týden auto před osobní vlak. Při následném střetu utrpěla spolujezdkyně z auta těžké zranění a o tři dny později zemřela v českobudějovické nemocnici.

Nehoda se stala ve čtvrtek po 22. hodině. Sedmatřicetiletý řidič škodovky jel se sedmapadesátiletou ženou z Loučovic směrem na Lipno nad Vltavou.

„Pravděpodobně se plně nevěnoval řízení a na nechráněném železničním přejezdu přehlédl přijíždějící osobní vlak jedoucí z jeho pravé strany. Došlo ke střetu, při kterém spolujezdkyně z vozidla utrpěla těžké zranění a byla vrtulníkem přepravena do českobudějovické nemocnice,“ popsala jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Pozdějí upřesnila, že sedmapadesátiletá žena zraněním po třech dnech podlehla. „Spolujezdkyně zemřela v neděli 26. července v nemocnici,“ sdělila Schwarzová.

„Ve vlaku v době srážky byly čtyři osoby, ani jedna z nich neutrpěla zranění. Policisté provedli u účastníků nehody dechovou zkoušku s negativním výsledkem,“ oznámila mimo jiné mluvčí. Celková škoda dosáhla 130 tisíc korun. .

Na jihu Čech se poslední tragédie na železničním přejezdu stala na začátku července. Osmačtyřicetiletá řidička zřejmě přehlédla u Hluboké nad Vltavou výstražná světla a auto smetl rychlík. Žena zraněním podlehla. Její BMW zůstalo po nehodě rozdrcené.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz