Při čelním střetu dvou osobních aut u Češnovic na Českobudějovicku v pátek...

Při čelním střetu dvou osobních aut u Češnovic na Českobudějovicku v pátek večer zemřelo dítě. (30. 4. 2020) | foto: Policie ČR

Po nehodě na Českobudějovicku zemřelo dítě, další je v kritickém stavu

  • 13
Při čelním střetu dvou osobních aut u Češnovic na Českobudějovicku ve čtvrtek večer zemřelo dítě. Další dítě a žena středního věku jsou v kritickém stavu. Silnice byla neprůjezdná.

Nehoda aut Opel a BMW se stala kolem 17:30. „Žena v Opelu přejela do protisměru. Nebyla tam žádná brzdná ani smyková stopa,“ řekl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Těžká zranění při nehodě utrpěla žena a dvě děti mladšího školního věku z auta značky Opel. Záchranáři jedno z dětí resuscitovali, zraněné převezli do českobudějovické nemocnice. 

„Zajišťovali jsme u obou dýchací cesty. Převezli jsme je letecky, během letu jim opět selhávaly životní funkce. Byly převezeny na resuscitační oddělení nemocnice. Přes veškerou snahu všech zúčastněných, jedno z dětí, krátce po předání, následkům zranění podlehlo. Stav druhého dítěte a jedné ženy je nadále velmi vážný,“ řekla tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková. 

Ženu, která jela s dětmi v autě, převezli záchranáři na českobudějovické traumacentrum. Řidička z druhého auta má středně těžké zranění.

Na místě zasahovaly tři sanitky i vrtulník záchranářů. U nehody byly všechny složky integrovaného záchranného systému včetně psychologa hasičů. Objížďka pro osobní auta vede podle Bajcury přes Čejkovice, Břehov a Tupesy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,