Řidičku i spolucestující převezli záchranáři s podchlazením do nemocnice. | foto: Policie ČR

Řidička vjela do hasičské nádrže, s podchlazením skončila v nemocnici

  • 5
Jen s podchlazením nakonec vyvázly z hrozivě vypadající nehody dvě ženy, které ráno zajely do hasičské nádrže v obci Strážkovice na Českobudějovicku. Řidička podle všeho nezvládla průjezd zatáčkou na kluzké silnici. Na jihočeských silnicích to byla jen jedna z mnoha pondělních nehod, na jejichž průběh mělo vliv počasí.

Policisté z Trhových Svinů přijali hlášení o nehodě kolem osmé hodiny. „Na místě zjistili, že v hasičské nádrži je havarované vozidlo převrácené na střechu. O dvě silně podchlazené ženy se již starali záchranáři,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Osmatřicetiletá řidička Škody Fabia jela ve směru od Nové Vsi u Českých Budějovic. Při projíždění levotočivé zatáčky podle všeho nepřizpůsobila rychlost a na zasněžené silnici vjela do nádrže. Hloubka je v těch místech zhruba 1,5 metru.

„Jen díky duchapřítomnosti obou žen se jim podařilo z vozidla vyprostit a dostat se včas na břeh. Pravděpodobně jim pak někdo pomohl dostat se ven,“ přidal Bajcura.

Řidičku i šestadvacetiletou spolucestující převezli záchranáři do nemocnice v Českých Budějovicích. Obě ženy jsou cizinky.

Na místo pak dorazil vyprošťovací jeřáb Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, který pomohl s vytažením auta.

Od šesté hodiny ranní do zhruba jedenácti řešili policisté napříč Jihočeským krajem necelé dvě desítky nehod. V Českých Budějovicích narazil řidič do semaforu u Polikliniky Sever a nedaleko Týna nad Vltavou havaroval sypač. Ve všech případech záchranáři ošetřili jen lehká zranění.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz