Auto havarovalo u rybníka Řepice blízko Strakonic (25. listopadu 2018). | foto: Policie ČR

Auto v zatáčce vylétlo do pole, dva zraněné rychle vyprostil policista

  • 27
Dva zraněné vyprostil policista z auta, které havarovalo u rybníka Řepice blízko Strakonic. Rozbil okénko a řidiče i spolujezdce z vozu, ze kterého se kouřilo, rychle vytáhl a zachránil.

„V neděli krátce po obědě havaroval řidič osobního automobilu Ford Focus u rybníka Řepice poblíž Strakonic. Řidič vezoucí jednoho spolujezdce, jel ve směru na Strakonice a pravděpodobně nepřizpůsobil při projíždění pravotočivé zatáčky rychlost jízdy, vylétl s vozem ze silnice, kde se automobil několikrát převrátil přes střechu a skončil na poli,“ popsal krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Svědkem hrozivě vypadající nehody byl policista Jan Srb, který ve stejné chvíli přijížděl od Strakonic. „Ihned zastavil, nezaváhal ani minutu a spěchal k havarovanému vozidlu,“ uvedl mluvčí.

Uvnitř auta viděl dva zraněné, stále připoutané bezpečnostními pásy. Oba byli navíc zaklínění. „Policista neváhal, rukou rozbil okno a zkřížené dveře se snažil otevřít. To se mu po chvíli podařilo a dveře násilím otevřel a zraněné osoby z vozidla opatrně vytáhl,“ dodal Matzner. Řidič dalšího auta, které jelo okolo, zatím zavolal záchranáře.

Oba muži byli zakrvácení. „Všiml jsem si, že se z vozidla začíná kouřit a bylo mi jasné, že by mohlo začít hořet a že jde o sekundy. Proto jsem opatrně jednoho po druhém z vozidla vytáhl a snažil se s nimi komunikovat, byli v šoku,“ popsal situaci Jan Srb.

Na místo události následně dorazili policisté a záchranáři, kteří si oba zraněné převzali do své péče.