Tragická nehoda na Třeboňsku.

Tragická nehoda na Třeboňsku. | foto: PČR

Nepřipoutaný řidič zemřel po nárazu do stromu, jezdit nesměl on ani auto

  • 25
Tragicky skončila dopravní nehoda na Třeboňsku. Řidič po nárazu do stromu zemřel. Za volantem přitom seděl nepřipoutaný, platil pro něj zákaz řízení a jeho vozidlo nemělo povinné ručení.

Nehoda se stala v pondělí před 23. hodinou na silnici třetí třídy ve směru od obce Dunajovice na Břilice nedaleko Třeboně.

Třiapadesátiletý řidič osobního volkswagenu havaroval u rybníka Nový asi kilometr od Dunajovic. 

Tragická dopravní nehoda na Třeboňsku

„Pravděpodobně se dostatečně nevěnoval řízení, s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci. Automobil se přetočil, narazil střechou do vzrostlého stromu, od kterého se odrazil na přilehlou louku, kde zůstal stát,“ popsala jihočeská policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Lékařka nařídila soudní pitvu. Na automobilu vznikla škoda 20 tisíc korun.

„Podle šetření policistů řidič nebyl připoutaný. Jeho vozidlo navíc nemělo uhrazené povinné ručení, tedy zákonnou pojistku. Navíc měl zemřelý řidič  uložený zákaz řízení všech motorových vozidlem rozhodnutím okresního soudu Jindřichův Hradec a tedy mařil výkon úředního rozhodnutí soudu,“ doplnila mluvčí.

Jde o třetí tragickou dopravní nehodu na jihočeských silnicích od začátku září.

Komplikace byly v pondělí i na hlavním tahu z Českých Budějovic do Třeboně, kde se v podvečer u Lišova srazila tři osobní auta a tvořily se dlouhé kolony v obou směrech.

Červená značka označuje místo tragické nehody mezi Dunajovicemi a Břilicí na Třeboňsku.

Červená značka označuje místo tragické nehody mezi Dunajovicemi a Břilicí na Třeboňsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz