Řidiči bylo špatně, přesto sedl do auta a pak za 15 minut třikrát naboural.

Řidiči bylo špatně, přesto sedl do auta a pak za 15 minut třikrát naboural. | foto: Policie ČR

Řidiči bylo špatně, přesto řídil, za čtvrt hodiny třikrát boural

  • 8
Tři nehody během patnácti minut způsobil řidič, který usedl za volant, přestože měl zdravotní potíže. Jeho krkolomná jízda skončila v Hluboké nad Vltavou, kde v místní části Zámostí zapasoval vůz mezi plot a sloup veřejného osvětlení.

Sedmapadesátiletý muž jel s vozidlem Škoda Roomster v Českých Budějovicích směrem k Hluboké nad Vltavou.

Na výpadovce na Písek a Plzeň ale krátce před 13. hodinou narazil na křižovatce do stojícího nákladního vozidla značky Iveco.

„Místo toho, aby počkal na vyřešení srážky, pokračoval v jízdě po silnici k Hluboké nad Vltavou. Na místo nehody vyjeli dopravní policisté a zároveň vyrazila další hlídka po stopách viníka,“ upřesnil jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. 

Při této nehodě muž poškodil přední část svého vozu. Při druhém karambolu, který se odehrál jen pár minut poté, najel nedaleko Hluboké do svodidel, ale i pak pokračoval v jízdě.

„Jeho cesta skončila poslední havárií v hlubocké místní části Zámostí, kde vjel vlevo na chodník. Tam se zapasoval mezi kovové oplocení rodinného domu a sloup veřejného osvětlení,“ řekl dále Bajcura.

Tam už motoristu dostihli policisté. Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidiče nebylo možné, aby podstoupil dechovou zkoušku na alkohol. Policisté mu přivolali záchrannou službu a vyžádali si lékařský odběr krve.

Také budou zjišťovat, jaké měl muž zdravotní potíže, které pravděpodobně mohly vést k nehodám.

Způsobená škoda na vozidlech, svodidlech, plotě a veřejném osvětlení se odhaduje na více než 150 tisíc korun.