Vozidlo dopravní zdravotní služby havarovalo mezi obcemi Chlum a Volary.

Vozidlo dopravní zdravotní služby havarovalo mezi obcemi Chlum a Volary. | foto: Policie ČR

Při nehodě převozové sanitky zemřela pacientka, další člověk je zraněný

  • 32
Mezi obcemi Chlum a Volary na Prachaticku ráno havarovala sanitka zdravotnické dopravní služby, která převážela dva pacienty. Čtyřiaosmdesátiletá žena při nehodě zemřela, druhý převážený se lehce zranil. Řidič alkohol nenadýchal.

Nehoda se stala před půl osmou ráno. „Vozidlo v zatáčce vyjelo mimo silnici a převrátilo se na bok. Důvodem byla pravděpodobně rychlost a námraza, příčiny nehody jsou ale předmětem vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Kromě policistů na místo vyrazily i tři posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„Při příjezdu na místo nalezli záchranáři ve vozidle dopravní sanitky zaklíněné dva pacienty. Čtyřiaosmdesátiletá žena bohužel nejevila známky života, utrpěla závažná poranění hlavy neslučitelná se životem a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat její smrt,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. 

Druhý stejně starý pacient utrpěl lehká poranění horní končetiny a trupu.

„Po poskytnutí nezbytné neodkladné péče byl transportován na úrazové oddělení do prachatické nemocnice. Řidič vozidla vyvázl bez fyzických zranění. Záchranáři ho s těžkou posttraumatickou stresovou reakcí převezli do téže nemocnice,“ dodala Kafková.

Podle policie byla dechová zkouška na alkohol u řidiče negativní. Doprava je na místě řízena kyvadlově a bude tomu tak většinu dopoledne.