Na železničním přejezdu nedaleko Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku srazil vlak a osobní auto. (5. července 2020) | foto: PČR Jihočeského kraje

Jela směrem k zoo. Na přejezdu u Hluboké ji rozdrtil rychlík

  • 234
Na železničním přejezdu nedaleko Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku se dnes v podvečer srazil vlak a osobní auto, sdělil mluvčí policie Milan Bajcura. Osmačtyřicetiletá řidička osobního auta zemřela, zřejmě přehlédla výstražná světla. Nehoda se podle webu Českých drah stala na trati spojující Strakonice a České Budějovice.

Provoz na ní byl přerušen. Ve vlaku cestovalo 75 lidí, nikdo z nich se nezranil. Vozidlo značky BMW zůstalo po nehodě rozdrcené.

„Řidička na přejezd vjížděla ve směru od obce Dasný směrem k Hluboké nad Vltavou, pravděpodobně přehlédla světelné a zvukové výstražné zařízení,“ řekl Bajcura. Přejezd byl bez závor, auto srazil rychlík přijíždějící od Českých Budějovic.

Podle prvotních informací mluvčí hasičů Venduly Matějů cestovala ve vlaku přibližně stovka lidí. Policie později upřesnila počet cestujících na 75. „Máme to potvrzené od vlakvedoucího, nikdo nebyl zraněn,“ řekl Bajcura. Hasiči zajistili místo nehody, únik provozních kapalin řešit nemuseli, řekla Matějů.

Podle informací ČD byl provoz na trati v úseku Hluboká nad Vltavou - Zliv přerušen v 18:30.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,