Páteční střet dvou osobních vozidel na Prachaticku si vyžádal dvě oběti. | foto: Policie ČR

Při nehodě na Prachaticku zemřeli dva mladí lidé, silnice byla zavřená

  • 5
U obce Kubova Huť na Prachaticku při nehodě dvou osobních aut zemřeli dva lidé a jeden se lehce zranil. Policie uzavřela silnici I/4, která je hlavním tahem z jižních Čech do Německa.

Uzavírka trvala do nočních hodin. Řidiči museli objet místo nehody přes Prachatice, Volary a Strážný. Na místě zasahovali hasiči, záchranná služba i policejní vrtulník. 

„Po příjezdu dopravních policistů Územního odboru Prachatice a šetřením na místě zjistili, že pravděpodobně třiadvacetiletý řidič osobního vozidla značky Volkswagen Polo jel po uvedené frekventované komunikaci, ve směru Kubova Huť–Horní Vltavice, kdy při projetí ostrou levotočivou zatáčkou, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem komunikace, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem Volkswagen Passat. Následně obě vozidla, do sebe zaklíněna, skončila mimo komunikaci,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Ve vozidle Polo zemřeli dva mladí muži, řidič ve věku 23 let a jeho spolujezdec ve věku 19 let. 38letý řidič passatu utrpěl lehká zranění a v současné době je v péči lékařů.

„Na místo se dále dostavila výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Prachatice, kdy ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti. Po ohledání těl koronerem byla nařízena soudní pitva,“ dodal Milan Bajcura.

Tento týden je to v kraji druhá smrtelná dopravní nehoda. Po srážce s osobním autem zemřel 30. dubna v Jindřichově Hradci cyklista. Od začátku roku zemřelo na jihočeských silnicích včetně pátku 20 lidí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,