Do kamionu jedoucího po hlavní silnici vrazilo auto vyjíždějící z vedlejší....

Do kamionu jedoucího po hlavní silnici vrazilo auto vyjíždějící z vedlejší. Řidič osobního vozu nehodu nepřežil. | foto: Policie ČR

Řidič auta nedal na křižovatce přednost kamionu. Střet nepřežil

  • 4
Na Prachaticku zemřel při střetu s kamionem řidič osobního auta. Tragická nehoda se stala ve čtvrtek večer. Na jihočeských silnicích zahynulo od začátku roku už 49 lidí.

K tragické nehodě vyjížděli policisté krátce po půl osmé večer k obci Budilov. S kamionem se střetl osobní opel.

„Podle informací z místa pravděpodobně řidič osobního automobilu nedal na křižovatce přednost nákladnímu automobilu jedoucímu po hlavní silnici. Nehodu nepřežil,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Silnice byla několik hodin uzavřena. Přesnými příčinami a okolnostmi dopravní nehody se zabývají prachatičtí dopravní policisté.

Za dva dny se na Prachaticku odehrál již druhý střet vozidel s tragickým následkem. Necelých dvacet kilometrů od čtvrteční nehody, u obce Ostrov, se čelně srazily dva osobní vozy.

„Řidič Škody Felicia mířil z Prachatic směrem na Těšovice. Pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a vyjel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s renaultem,“ popsala nehodu Krausová.

Devětatřicetiletý muž za volantem felicie nehodu nepřežil, pětačtyřicetiletá řidička z druhého vozu utrpěla lehká zranění.

Červeně je vyznačená čtvrteční nehoda u Budilova a modře středeční u Ostrova.

Červeně je vyznačená čtvrteční nehoda u Budilova a modře středeční u Ostrova.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz