Na Táborsku spadlo malé letadlo a začalo hořet, dva lidé jsou mrtví

  • 8
Dva lidé zemřeli při nehodě malého letadla, které havarovalo dnes krátce po třetí hodině odpolední u obce Kundratice nedaleko Veselí nad Lužnicí. Po pádu na pole začal letoun hořet, oheň se z něj dál nerozšířil.

Malé letadlo, které startovalo z letiště v Hosíně, spadlo na pole u malé obce Kundratice a následně začalo hořet. Podle informací iDNES.cz šlo o ultralehký letoun. Oheň stroj kompletně zničil.

„Letoun nezjištěné značky spadl asi dva kilometry vzdušnou čarou od Veselí nad Lužnicí. Na místě zemřeli dva lidé,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Vzhledem ke stavu letadla není možné oběti identifikovat. Nyní se ohledává spáleniště a na místo dorazí vyšetřovatelé z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

„Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Podle původních zpráv svědků hrozilo, že se oheň z letadla rozšíří, ale to se nakonec nestalo,“ informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Stroj havaroval zhruba 250 metrů od osídlené oblasti. Nikdo z obyvatel nebyl podle policie ohrožen.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz