U Orlíka se srazilo auto s autobusem, na místě bylo několik zraněných

  • 1
Nedaleko Žďákovského mostu u Orlíka nad Vltavou na Písecku havaroval autobus a osobní vozidlo. Při střetu se zranili čtyři lidé, na místě zasahoval i vrtulník. Řidič autobusu podle policie pravděpodobně nedal přednost.

Nehoda se stala před 15. hodinou ve Starém Sedle, části obce Orlík nad Vltavou.

„U Žďákovského mostu havaroval autobus značky Iveco a osobní automobil Citroen Berlingo. Řidič autobusu při vyjíždění z vedlejší silnice pravděpodoboně nedal přednost autu, které jelo po hlavní silnici,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzner.

Při střetu se zranili dva lidé v autě a dva v autobusu. „Při nehodě se zranili čtyři lidé. Jedna nezletilá osoba utrpěla lehčí zranění a byla převezena do písecké nemocnice. Dva dospělé se středně těžkým poraněním jsme převezli na urgentní příjem do Příbrami. Jednoho člověka se středním až těžkým poraněním v oblasti hrudníku transportoval vrtulník do českobudějovické nemocnice,“ upřesnila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

„U nehody zasahují profesionální hasiči z Milevska a dobrovolníci z Mirovic,“ přidala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

K nehodě vyrazil také vrtulník záchranářů. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. „Provoz budou policisté řídit kyvadlově pravděpodobně do 19. hodiny,“ dodal Matzner.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz